Kazen met kwaliteitskeurmerk

Bijna al onze kazen zijn gemaakt van rauwe melk en dragen een (Europees) kwaliteitskeurmerk zoals AOC, AOP of IGP. Om aan dit keurmerk te voldoen, moet de kaas bijvoorbeeld in de oorspronkelijke regio gemaakt worden en moet het productieproces aan strenge richtlijnen voldoen. Ook zijn er eisen m.b.t. het ras, de voeding van de dieren etc. 

Plateaus

Wij bieden kaas en charcuterie plateaus voor 1 à 2 personen, 3 à 4 personen of voor meer personen op aanvraag. Wij stellen de plateaus samen met de kazen die we op dat moment op voorraad hebben. Laat je verrassen en maak kennis met Franse kazen die je nog niet kent. Je kunt kiezen uit:

  • plateau met kazen van koe-, geiten- en schapenmelk
  • plateau met kazen van koe-, geiten- en schapenmelk en charcuterie
  • plateau met kazen van geiten- en schapenmelk
  • plateau met kazen van geiten- en schapenmelk en charcuterie
  • plateau met charcuterie, rillette d’oie en droge worst
  • plateau met verschillende soorten droge worst

Savoyaardse kaasfondue & Raclette

De Savoyaardse kaasfondue bestaat uit drie harde kazen, die niet eens allemaal uit de Savoie komen! Beaufort en Abondance zijn typisch Savoyaardse bergkazen met een fruitige en nootachtige smaak; uitzondering is de Comté, deze komt uit de Jura. Het trio Beaufort, Abondance, Comté geeft de fondue een volle, unieke smaak.

De kaasfondue en de raclette zijn verkrijgbaar voor minimum 2 personen. We leveren de kazen geraspt, samen met het authentieke recept van de Savoyaardse kaasfondue. Ook kun je er verschillende opties bij nemen of kiezen voor een totaalpakket. Zie het assortiment in onze tarievenlijst

Kazen & charcuterie per streek en per stuk

Ons assortiment kazen wisselt regelmatig; de kazen die verkrijgbaar zijn en die ook per stuk besteld kunnen worden, staan in de tarievenlijst weergegeven.

Auvergne-Rhône-Alpes

In deze regio worden de meeste fromages de montagne geproduceerd. Deze typische bergkazen worden op traditionele wijze gemaakt en hebben een sterk, fruitig en vaak wat nootachtig aroma. Dit intense aroma zit al in de melk: de dieren grazen in de zomer naast vers gras namelijk ook kruiden en bloemetjes. Hierdoor zijn de kazen die in de zomer geproduceerd worden vaak ook fruitiger van smaak dan de wintervariant.

De volgende kazen komen standaard of wisselend in ons assortiment voor :

  • Abondance harde bergkaas van koemelk, wordt ook gebruikt in de Savoyaardse kaasfondue
  • Beaufort harde bergkaas van koemelk, wordt ook gebruikt in de Savoyaardse kaasfondue
  • Bleu d’Auvergne halfharde blauwaderkaas uit de Auvergne
  • Bleu du Vercors Sassenage blauwaderkaas met een licht bittere nasmaak. Deze kaas is een klein beetje geperst waardoor zijn textuur soepeler is dan bij andere blauwaderkazen
  • Cantal harde kaas van koemelk uit de Auvergne
  • Fourme d’Ambert harde blauwaderkaas uit de Auvergne
  • Gaperon halfharde kaas van koemelk met peper en knoflook uit de Auvergne
  • Reblochon halfharde gewassen korstkaas dat veelvuldig gebruikt wordt in het Savoyaardse gerecht Tartiflette
  • Rigotte de Condrieu zacht geitenkaasje
  • Saint- Félicien zacht, romig kaasje van koemelk met een sterkere smaak dan dat van Saint-Marcellin
  • Saint- Marcellin zacht, romig kaasje van koemelk uit de Dauphiné
  • Saint Nectaire halfharde bergkaas van koemelk uit de Auvergne
  • Salers harde kaas van koemelk uit de Auvergne
  • Saucisson sec op traditionele Savoyaardse wijze gedroogde worst, in de smaken naturel, gerookt, zwarte peper, Beaufort, hazelnoten, walnoten of eekhoorntjesbrood
  • Jambon cru de Savoie rauwe ham gerookt op beukenhout, gezouten en gekruid volgens Savoyaardse traditie
  • Tome des Bauges halfharde kaas van koemelk
  • Viande séchée des Alpes gedroogd, gezouten en gekruid rundvlees. Lekker bij een kaasfondue, raclette of borrel

Jura & Bourgogne

  • Comté harde bergkaas van koemelk, wordt ook gebruikt in de Savoyaardse kaasfondue
  • Morbier halfharde kaas met gewassen korst van koemelk. Herkenbaar door de grijze horizontale streep van plantaardig houtskool in het midden
  • Petit Gaugry roodschimmelkaas met Marc de Bourgogne, zusje van Epoisse

Zuid-West Frankrijk

  • Roquefort Papillon blauwaderkaas van schapenmelk. De Roquefort van fromagerie Papillon staat bekend om zijn kwaliteit
  • Rocamadour vers geitenkaasje met een fijne, romige smaak
  • Ossau Iraty harde schapenkaas uit de Pyreneeën. Zijn naam verwijst naar het dal Ossau in le Béarn et de bossen van Iraty in Frans Baskenland

Noord & Midden Frankrijk

  • Sainte Maure-de-Touraine smeuïge stevige geitenkaas, gekenmerkt door de stengel stro in het midden van de kaas
  • Rillette d’Oie soort ganzenpaté