Ons wijnassortiment bestaat uit (biologische) wijnen van goede kwaliteit die elk mooi in balans zijn. Deze bekende en onbekende wijnen komen uit verschillende wijnstreken in Frankrijk. Bekijk ons assortiment en de actuele prijzen op de bestelpagina.

Bordeaux

De Bordeaux-streek wordt in Frankrijk ook wel de Champs-Elysées van alle wijnstreken genoemd. Aan deze streek heeft Frankrijk vooral zijn reputatie te danken. De kwaliteit van deze Grands Vins de France heeft onder andere te maken met de grond (terroir) waarop de wijnranken groeien, met het druivenras (cepage) en het eeuwenoude traditionele productieproces. Er worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd die vaak een melange (assemblage) zijn van verschillende druivenrassen. Veelvoorkomende cépages in de Bordeaux wijnen zijn Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc.  

Bourgogne

De Bourgogne, ook wel Les terres d’excellence genoemd, vormt met zijn kalkgrond en microklimaat de ideale plek voor de beste Crus de France. Vaak zijn deze wijnen gemaakt van één druivenras (mono-cépage); voor de rode wijn wordt veelal Pinot Noir gebruikt en voor de witte wijn Chardonnay.  

Côtes du Rhône

Het Rhonedal blijft in Frankrijk een vrij onbekende wijnstreek, terwijl in deze streek mooie en warme wijnen geproduceerd worden. Dit zijn voornamelijk krachtige en complexe wijnen zoals de Saint-Joseph bijvoorbeeld. De cépages die we in deze wijnen terugvinden zijn onder andere Syrah en Grenache noir.        

Languedoc-Roussillon

De wijnstreek Languedoc-Roussillon vertegenwoordigt qua oppervlakte een derde van alle wijnstreken in Frankrijk. Jarenlang was er sprake van kwantiteit boven kwaliteit maar in de jaren 1980 kwam er in het productieproces meer aandacht voor kwaliteit. Dit leidde tot betere resultaten en erg lekkere wijnen. De druivenrassen die in deze streek groeien zijn onder andere Syrah, Cabernet Franc, Grenache, Malbec, Merlot en Carignan.  

Alsace

De Elzas staat in Frankrijk bekend als streek waar matige wijnen worden geproduceerd, die je niet kan laten liggen maar meteen moet opdrinken. Toch worden in deze streek ook een aantal van de beste wijnen in Frankrijk geproduceerd: de Riesling en de Gewurtztraminer.  

Pays de Loire

Het Loiredal strekt zich uit over 400 km. Omdat er in deze streek een groot aantal verschillende druivenrassen groeien, kent het Loiredal een grote diversiteit aan rode en witte wijnen. Zo zijn de Sancerre en de Pouilly-fumé bekende witte wijnen en de Chinon en Saint-Nicolas-de-Bourgueil bekende rode wijnen.